Tuesday, 15 November 2011

begitu pedih

mula kn dengn agenda...ak dn dye,,semkin aku nk lupe kn dye semkin sakit haty ak,,,ak x tahu knpe sbb dye haty ak hncur n sbb dye haty ak sakit sagat2 knpe ak dyi pertemukn ak ng dye,,emm hati tengh lara,,n tengh kesedihan,

Monday, 17 October 2011

selalu sayng pada mu

name suhanna binti sulaiman,,,den sayng kt ko lebih dari segalanye...hnye ko sorng je yng ad dalm haty den nie x ad orng lain lai dah...den tahu  den bnyk sakt kn hati ko...den mintk maaf byk2..den sanggup bt ape saje asl kn ko bhgia,den lpskn ko bkn bermkne den x sayng kn ko...sbb den sayng la den buat sume tu demi kebahgiaan ko...den sedar diri den x sebgos pkwe ko...dalm mase yng same den cemburu...den selalu mintk bile la dpt macam dulu blik..kn seronk,,n bhgia nye den,,,namun jauh..makin den rapt ng ko mkn ko jauh kn diri ko...ak sayng ko la,,,ak snggup berdepn sape asl kn ak dapt ko....ak x sanggup khilng ko wlaupin semint...sbb ak terlalu sayng kn dye...i love so much..ak tetap akn tnggu ko la suhanna sayng,sampai bile2,,,tetp sayng n tnggu dye.,,ak nk ko blik mcm dulu...ak dah x sanggup hidup tmpa ko,...kesunyian ak hnya kehilgn ko....ak sunyi x ad ko,,ak sedih x ad ko....ak nk setia mase ak ad bersame ko..jaln hidup bersame ko....x thu nk ckp ape,,sume niey dari haty,,,ak sendiri.....sayng ko......

Sunday, 18 September 2011

18,9,2011

hahahhaa,,sungguh ak x percaya hari niey ak putus ng dye....ape boleh buat tu yang dye mintak dari ak,,,ak turut perintah jer kan,sebulan lebih jer kot x lame pon tpi ak sayang kat dye...tp ak x leh nak halang dye punye keputusan,,,ak hormat akan keputusan yang ko buat 2....haha...k r hari niey kite dah x ade ape2 ak dah dengar dari mulut ko sendiri....bru la haty ak puas,,,dgn ape yang berlaku kat ak niey..an....semoga ko bahagia ng dye yang tersayang,,,ak x leh nak larang ko lagi..k byeeee sumeee.....hari yang bersejarah untuk ak ng dye hari niey....

Saturday, 17 September 2011

rase kehilangan dalam diri

kebahagiaan yang hadir dalam hidup ak cuma seketika waktu..emmmm
hidup ak x bernyawa bgi ku ko jer la nyawa ku...dalam perhubungan misty ada kesedihan,,ak x berani menghadapi kenyataan,,bahawa ko bukn milik ak lagi...bukan ak pinta semua ini berlaku,,ak x boleh terima kepergian ko dalam hidup ak,,,kepergian ko membuat ak rase kehilangan sesuatu yang amat berharga,,disini ak luahkan perasaan ak,tiada tempat untuk ak luahkan,,ak sayang ko tp ko dah buat keputusan untuk berkawan jer ng ak..bukan seperti dulu relationship,,ak cube untuk terima sume niey tp ak x mampu untuk tempuhi hari2 ak tanpa ko..ak belajar jujur ng ko,ak menyayangi ko dengan sepenoh haty ak,,ak ambik berat pasal ko.ak tahu ape ko buat ng sape ko berkawan,,tp ak x kisah ak tahu peragai ko camne..sebb 2 ak x marah ko kuar ng sape!!ak x nak kongkong hidup ko..ak bagi kebebasan untuk ko...sebb ak sayang kan ko!!!ak belajar dari kesilapan yang lepas untuk memjadi yang lebih baik,,ak suke kat ko..dari mula kite kenal..sekarang ak bediri keseorangn tanpa teman disisi ak...ak terima seadanya ko..x kire la macammane sekali pon ko ak tetap sayang kan ko...ak harap ko x kan tingal kan ak,,,ak pon x kn tinggl kan ko..sbb ak sayang kat ko la....ak tahu ko sedih ak pon sedih gak..ak nak ko balik,,ak nak kite berhubungan macam dulu...rase kehilangn ko amat ak rasai dalam hidup ak.,,,,,,hanya kesedihan yang ad dalam diri ak sekarang niey...ak sayang kan ko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Saturday, 20 August 2011

diremove

dah bape hari ak x jumpe dy lagi..gare2 dye remove ak...hahahah,,
sampai cam2 sekali yer x..ape boleh buat memng salah ak...'
yang ak marah dye wat pe kan....dye x salah ape2 pon,,
yang ak lak emoo semacam..dye cume mintak tukar relationship je.
dari relationship kepada married,,2 jer hahaha..ak cakap x kan 
sampai letak kawain kott...x payah nak kawain sangat la ak cakap..
hahah..dye cakap oky....lepas ak terima relationship..tengaok2 dye
dah remove ak dah...hahaha...pelik sungguh kan...
keesokkan hari ak x nampak muke dye lagi...sampai la hari niey....
nak add balik x  kan dye nak terima kan...biar lah die tentu kan..
klu dye add ak balik ak terima dye..n janji x ak buat cam2 lag..
bosan wey..klu dye x ad...snyi jer x ad lagi gurau2 ng dye..
marah2 dye..merajok saje2 2 kan...tp 2 sume dulu sebelom dye 
remove ak...tp sekarang..harammmm.....sunyi...fbook pon ape tah...
dah rase bosan lak online....2 yang edit blog...klu x ad blog niey..
kat sape la ak nak curah kan kasih ak niey kan.
tp ak msg jer sekarang ng dye...tp ak tahu dye tanye kawan ak..
yang ak online ker x....haha,,biase la kan,,,misti kesal atas
perbuatan dye meremove ak kn...hahaha...dah la weyyy.....
ak x pandai nak tulis blog niey niey pon hantam jer..
x sepandai korang,,,,niey kisah benar antara ak ng dye....

Saturday, 6 August 2011

dalam hatiku

                                                   hehehee....

si die merajuk

bosan bila dy x ad..dy x nak chat ng ak,,sedihh yng teramat sngat.
sume niey bermula ng chat jer...ak cakap macam menghalau jer..
dy dah halau x kan nak diam jer...dye x nak layan ak dah....
ak cakp la..klu x nak lyan ak nak main game..dye main la.
ak cakap ak  gurau jer...mane ad main game...dy dah x balz
chat ak...dye cakap dah la...ng mood merajuk...
aku pon pujuk la....ala jngn la majuk..susah nak pujuk niey...
dye ala jangan la macam niey...ak bosan la,,
x ad sape nak chat ng ak..dye balz ape korang nak tahu...
out la poie tido.dy marah kan ak...emmm aku jawap la
kenape buat ak camni..bosan niey tolong la...
balaz chat...dye balaz lak,,,the end...
ak pon cakap fine...dengan mood sedih...
ak cakap ak akn stay sampai dy balaz chat ak...
dye jawap:????????????????????????????
ak cakap chat la...jagn la camni...
dye ejekkk ak....hehehehehe..ak dah rase oky dah...
dye nak tido...ak jawap eeeemmmmm,,,yer la pegi la tido...
dah abiz chat ng dy...niey x abiz lagi klu korang x nak tahu...
merajuk 2 bawak la sampai kebesok esok lah ak pujuk dy...
hehehe....sweet kan dalam chat pon boleh majuk....
hehehe..ape lah....k semoga dapat pujuk dy sok g....

Wednesday, 3 August 2011

bosan

malam niey bosan giler la...bukak facebook pon macm x ad ape2..
chat pon dah bosan jer,,,asik2 muke same jer,,bosaaannnn.
nak chat ng awex,,awex lak x ad...klu ad awex ad la sikit 
seri kat facebook tu,,niey x...tadi x g tarawih pon..enth
tibe2 jer mood x ad nak g tarawih..sok jer la g..
hidup niey kene bnyak bersabar..klu x sabar jadi camni la..
buat niey buat tu x kene..lg satu klu ad orang sayang kat kite...
misty x bosan,,,ad teman bermanje,bergurau,niey member jer
x kan nak manje ng member(x penah di buat orang)
hahaha...bosan la wey....tolong la..........alamak awek niey
orng nak manje sikit pon x boleh...kecohh....
suwana orang nye kecik tp memng comel..
tp..peragai dy jer...x spoting la..dy la yang ak selalu chat...
tp boleh la ilang kan rase bosan dalm diri ak niey.....
hahaaa,,dah x tahu nak tuliss ape...yang penting ak bosan
malm niey....dy sebb kn ketiadaan suwana..
aaaaarrrrrrgggggggggggghhhhhhhhh bosssssssaaaaaaannnnnnnn

Monday, 1 August 2011

bulan ramadhan

semalam hari pertama berpuasa,,aku semagat nak pose semalm..huhuhu.....
ak bngon pukul 4.30 bersahur ng keluarga...pagi2 memng x lalu la nak 
makn kan...tp ak makn jer...sampai kenyang....hahahha..(sebab ak memng 
x leh nampak maknan)hahaha...lepas jer sahur kene rokok lu...
klu x kene boleh maty tengah hari nati,,,,(nampak bona tipu.)hahaha...
biase la 2..ak pegi surau subuh 2..lepas jer subuh....
ak online facebook lu..sebelom ak sambung tido.....
tp semalm x rase macam puase jer..x rase penat or lapar pon..
tp ad la gak kan...time tnggu nak buke 2,,rase lambat jer..hahahaa
ekkkkk!!!!kenyang nye,,hahah...
 ak g mandi lu...mak nak mandi gak niey...selepas berebot ng mak ak..hahaa
dalam bilik air ak dengar suare mak ak..(cepat la sikit mandy 2 mak nak mandy gak)hahaa
opssshhh...best lak main air sampai lupe orang lain nak guna gak...
siap2 nak g tarawih..jumpe member2 lu ..baru gerak g surau...uhhh....
seronok berpuase pada hari pertama....selamat berpuasa....

Saturday, 16 July 2011

Thursday, 7 July 2011

sinopsis kl gangster


Mengisahkan dua beradik yang telah terjebak di dalam dunia gangster, seorang bernama Malek dan seorang lagi Jai. Si abang iaitu Malek telah dipenjarakan selama 5 tahun akibat dikhianati oleh kumpulannya sendiri yang didalangi oleh Shark anak tiri kepada King, iaitu ketua kongsi gelap yang paling berpengaruh di KL. Bagi Malek setelah dibebaskan beliau ingin mengubah persepsi kehidupan serta menjauhkan diri dari kehidupan hitam sebagai ahli kongsi gelap.

Menjalani rutin kehidupan biasa sambil menjaga ibunya yang dah tua tapi sebagai bekas banduan yang dipandang serong oleh masyarakat adalah agak sukar dia menjalani kehidupan seperti biasa. Beliau sering diganggu oleh gangster-gangster lain yang masih berdendam dengan beliau sehingga King tampil menghulurkan bantuan untuk Malek memulakan kehidupan baru. King mengarahkan orangorangnya supaya tidak menganggu kawasan Malek dan ini amat tidak disenangi oleh anak tirinya Shark yang ingin menjadi "Raja" di KL ini. Berlainan pula dengan kehidupan adiknya yang masih hanyut dibuai kemewahan hidup di dalam dunia gangster.

Bagi Jai kemewahan hidup adalah segalanya dan ini hanya boleh dicapai dengan dunia hitam yang diceburinya sekarang. Dia sanggup melakukan apa saja demi wang dan kuasa. Jai antaraorang kuat Shark dalam apa saja misi yang Shark lakukan. Jai lah orangnya yang akan tampil ke depan untuk merealisasikan apa jua yang diarahkan Shark. Sayap Shark semakin berkembang. Tapi dengan kemunculan Malek, Shark terasa semakin tergugat. Beliau terasa tercabar. Berbagai cara dilakukan untuk menjatuhkan Malek tetapi sentiasa dipatahkan oleh ayah tirinya King yang sering membela Malek yang dianggap sebagai sahabat.

King kurang senang dengan karenah Shark yang sentiasa mencetuskan perbalahan yang membabitkan kumpulan-kumpulan gelap yang lain. Ini membuatkan hubungan anak beranak ini semakin dingin. Kerana tamakan kuasa Shark mula berdendam dengan ayahnya beserta Malek. bagi Shark, Maleklah punca segalanya. Dengan itu, Shark mengarahkan Jai untuk menghapuskan abangnya. Disinilah bermula konflik diantara saudara dan kesetiaan keluarga dan kumpulan... Nyawa atau harga diri. Dimanakah penghujung pertempuran mereka...segala-galanya akan terjawab dalam "KL GANGSTER"

╔═╦╗╔╦╗╔═╦═╦╦╦╦╗╔═╗
║╚╣║║║╚╣╚╣╔╣╔╣║╚╣═╣
╠╗║╚╝║║╠╗║╚╣║║║║║═╣
╚═╩══╩═╩═╩═╩╝╚╩═╩═╝

Tuesday, 28 June 2011

aku layan lagu2 yang macam niey.


Duration: 4:41
Listen to more tracks on the official Asking Alexandria BandPage: http://listn.to/AskingAlexandria



Duration: 3:45
Listen to more tracks on the official Asking Alexandria BandPage: http://listn.to/AskingAlexandria

sayang kamu

                                        awk..kepala sayerase sakit je sejak akhir2 niey.
                                         kadang2 sampai x boleh nak bernafas,tp
                                                   saye x nak cakap kat awak,                                                                                                                                                             
                                                  saye x nak awak risaukan saye
                                              lg pon awak dah bnyak berkorban
                                       untuk saye,awak jage saye dengan baik sekali 
                                         .saye hargai awak dalam hidup saye,tuhan je
                                                     dapat balas jase baik awak.
                                                   .awak..kepale saye sakit lagi..
                                                  doktor cakap hayat saye x lame.
                                           awak..kalau saye dah x ada suatu hari nanti.
                                          .saye xnak awak sedih tau.saye x nak awak 
                                                                         nangis.
                                 awak..saye nak lena dalam pelukan awak malam niey.
                                                            .tolong dodoi kn saye.
                                             jiwa terlalu sakit utk meluahkan kata-kata ini terhadapmu,
                                                                  tp aku harus luahkan juga. "aku rindukanmu syg"
                                                                    



ilmu pertahan diri

         
                   
                                                         

Saturday, 25 June 2011

tinggal sejerah

                                                                                              
                                                   Bila cinta tidak kesampaian aku bermonolog sendiri dimana silapnya 
                                                      Mereka mengatakan jagalah kecantikan mu tiada yang lebih
                                                            berkesan mengikat kekasih selain kecantikan luaran. 
                                                   Di depan cermin aku cuba mencari di mana cacat celanya diri in
                                                 namun yang aku temui hanya kesempurnaan yang sejak dari mula
                                                                              aku pertahankan demi untuk dia.
                                                       Mungkinkah kerana kesempurnaan ini aku sering ditinggalkan?
                                                     Kata orang kita tidak akan mendapat semuanya dalam hidup ini. 
                                            Akan ada satu perkara yang kita pasti tidak akan berjaya mendapatnya
                                                                         Dan bagi aku itu adalah CINTA.
                 

canon idaman


www.canon.com.my
Headlined by a mind-blowing 21.1 Megapixel full-frame CMOS sensor and the latest state-of-the-art DIGIC 4 image processor, the EOS 5D Mark II also records Full HD 1080p videos for times when images just aren’t enough. ISO speed can be extended to 25600 – the widest among EOS DIGITAL camera. The EOS

demam

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   
                         ak sebenarnye x tido lg dari malam td.walaupon badan ak x sihat...
                         nak wat camne otak ak asik berpusing jer.xrase nak tido pulak..
                        dah masuk 1 minggu ak demam x baik2 lgi niey..mak n abah suh duk 
                        umah je jngan kuar. tp ak degil ak kuar gak..
                        semate2 nak pegi tengok maharaja lawak 
                        kat umah member sebb kt umah x ambik warna.hahhahahah
                        malam td ak buat rekod ak sendiri walau pun ak x sihat..
                        ak main futsal..balik2 jer kene marah ng mak ak...sedihh
                        tp ak rase dah sihat sikit ari niey..ak nak ucap kan terima kasih kat
                        mak ak yng sangp bngon pukul 3 pagi bila ak msg...hhuhuu..
                       msg kot kat umah...cos ak memng dah x larat gile nak bngun.
                        ape2 pon teng.kepada mak ak abob sayang mak....bye bye
             

seliparku


                         ak rase bertuah sangat hari niey kene ak dah jumpe selipar ak blik
                                demi keselamat selipar aku.....aku beli mangga.huhuhu...
                                setiap kali ak kuar g jalan mangga sentiase ng ak...
                                 cos ak takut selipar ak akn di curi lagi...
                                  klu ad jumpa selipar bermangga jngan terkejut la k..
                                 sebabnye selipar tu ak la yang punye,, hahahaha..
                                    

                     

Saturday, 18 June 2011

selamat hari bapa

selamat hari bapa kepada abah aku yang aku sayang...